fredag 30 september 2011

Modevisningen :)

Då var det gjort! Modevisningen som alla modellerna var så nervösa för har äntligen blivit av. Onsdags morgonen började med att halva klassen kom klockan 10 och började redan då fixa sina modeller. Resten av klassen kom vid 14.00 och började fixa dem då. Jag och min tjejmodell kom klockan 14.00 och vi började fixa hennes inbakade fläta och lockarna. Problemet med min modell var att hennes lugg var så uppklippt att jag inte kunde göra en stor lugg så det fick bli en liggande fläta bakåt men det blev bra det med. Min modells smink var en lila ögonskugga med en grå highline med en svart eyeliner. Jag drog ut eyelinern lite på sidan så det fick en sväng upp mot ögonbrynen. Min killmodell kom vid 16.30 och han fick sitt hår plattat och sedan fick han ett grönt band runt huvudet med några fjädrar i och 2 streck på varje kind i svart och blå färg. Sandra och hennes tjejmodell kom redan vid klockan 10.00 och Sandra fixade hennes fina hår. Sandra gjorde 10 stycken små inbakade flätor på luggen och drog dem sedan åt sidan. Sedan när Sandra var färdig så fixade hon med sminket och hennes modell fick då röd/brun ögonskugga, eyeliner och lös ögonfransar för att det skulle synas mer. Terese kom med vid 14.00 också men hennes killmodell kom 16.00 och hon började fixa hans hår med lite vax och ett band med fjädrar. Han fick sedan 2 streck på varsin kind i svart och grön färg. Vid 17.30 så skulle alla vara färdiga.


Alla modeller gick till sina affärer och bytte om till sitt första ombyte och var sedan redo för att gå. Actic hade 2 tjejer som visade upp en boxningsuppvisning innan det började och det var 4 tjejer som visade upp en dans dom hade gjort själva. Sedan började modellerna att gå. Alla gick precis som de skulle och dem tyckte det var jätteskoj men det var lite stressigt i ombytena. Men dem var jätte tacksamma och glada för att dom ställde upp. Kvällen avslutades med att det var 20 % rabatt på alla butiker som hade deltagit! Så nu vill vi på John Bauer tacka alla affärer som ville att vi skulle hjälpa till, jack and Jones, DiModa, piraya, flash, JC, buttericks, gallerix och teamsportia!












monica davidsson 

måndag 26 september 2011

Bra hårprodukter! :)

Grazette of Sweden!
Grazette är ett jättebra salongsmärke som många använder. Ca 1 av 3 salonger har Grazette i sin salong. Så som vår salong. Vi använder Grazettes märken, Crush, Crush Black Violet och XL.

Crush – Är ett superbra märke som har bland annat schampo, balsam, inpackningar och en massa styling produkter.

 
Crush Black Violet – Är också ett jättebra märke med schampo, balsam, inpackningar och styling produkter. Det märket är mest känt för att dom vann förra årets Swedish Beauty and cosmetics Award för sitt kända vax på tub som luktar lakrits och är flytande.

XL – Är ett superbra märke som har allt. Värmeskydd, schampo, balsam, inpackning, deodorant, aftershave och en massa andra bra styling produkter!



monica davidsson

söndag 25 september 2011

I torsdags så tränade vi och gjorde varsin håruppsättning inför modevisningen, vi fick sedan varsitt omdöme om våra uppsättningar.  

 Sandra sitter och flätar luggen, hennes uppsättning kommer att se ut så här när den är klar. 

Monica jobbar med sin uppsättning, det långa håret ska hon locka med en plattång.



Min uppsättning är ganska enkel och går snabbt att göra.




Ida

fredag 23 september 2011

Kundpass & Modell

Idag hade vi kundpass i skolan. Jag fick en kund som skulle klippa upp håret väldigt mycket. Hon hade extensions i så det var väldigt svårt att klippa det eftersom att jag inte kan kamma ifrån hårbotten och man får vara väldigt försiktig så man inte drar av slingorna.

Jag började med att klippa av det slitna i nacken och sen sidorna. Sen klippte jag ihop det så det inte blir hack i längderna. Efter det började jag med uppklippningen som jag tycker är väldigt svårt för det är så mycket hår man ska arbeta med samtidigt. Hon hade sidecut också så den fick jag klippa ner lite. Resultatet blev i alla fall bra och hon blev nöjd J

Pris för klippning: 150 kr.

Igår klippte jag min modell till modevisningen, Love. Han ville att jag skulle klippa av hälften av håret och klippa det kortare på sidorna. Det blev ganska stor skillnad när det blev så mycket kortare. På modevisningen ska han ha kläder från Team Sportia, och då ska han ha mössa på sig så det går tyvärr inte att göra så mycket med håret då.

Terese Ovesson.

Kundpassen - Salongen

John Bauer i Halmstad har vi en fin salong, dit kommer det kunder varje fredag vi tar hand om. När vi kommer till frisörtekniken på morgonen så går vi in i salongen där lärarna delar upp kunderna till oss elever, och när kunderna kommer runt halv nio så tar vi emot de och gör dem fina i håret och lärarna hjälper till med färgblandningen och så, så det inte blir fel.
Vi gör allt från klippning till färgning och permanent. Kunderna blir oftast nöjda, och de tycker det är billiga priser.


Jag tycker det är roligt med kundpass just för att det är förberedande inför arbetslivet och för att man lär sig mycket mer på det.


Sandra Lindvall.

onsdag 21 september 2011

Klädprovning!

Hejsan! Idag är det då dags för klädprovning för alla våra 30 modeller till modevisningen! Idag får man då veta vilka modeller som ska till vilken affär osv. Jag hoppas att alla modeller blir nöjda med vilken affär dom ska vara på! Får se om det blir någon träning på hur man ska gå också men det får vi la se. Bilder kommer förhoppningsvis upp senare ikväll om hur det har gått idag! Hoppas att ni alla kan komma den 28 september och kolla på modevisningen!



monica davidsson

måndag 19 september 2011

Modell :)

3:orna har börjat med att göra svinryggar, och Cim Jensen ville att jag skulle vara hennes modell. Den 7e November ska hon visa upp frisyren för lärarna och få ett omdömme, så idag testade hon frisyren på mig.


Före uppsättnig.

Före uppsättnig.

Efter uppsättning.

Efter uppsättnig.



Sandra Lindvall.

Modell inför Modevisningen!

Hejsan! Jag hade tänkt berätta lite om vad jag ska göra på min modell till modevisningen för dem som är intresserade. Jag hade tänkt mig att min modell skulle vara ganska ljus i både hyn och håret till modevisningen så har jag slingat blonda slingor på min modell. Det vanligaste man kan göra hemma är då slingor i hätta (mössa) men idag så gjorde jag slingor i folie på min modell. Det tar lite längre tid än hätta men det blir 10 gånger bättre resultat och det ser mycket proffsigare ut och du har fler kunder som kollar vad du gör.

Hon kommer också komma in ganska snart igen för att få en bra uppklippning till hennes hår för att kunna få upp de mer så att det ser större ut på ett bra sätt. Sedan så ska jag med tanke på att hon är tunnhårig så tänkte jag göra hennes hår ganska stort med tuppering, lockar längs topparna, en tvinning precis vid luggen och en stor inbakad fläta längs höger sida på huvudet.
Sedan tänkte jag då sminka henne väldigt mörkt när visningen väl kommer till akt. Tror att det kommer väcka folks uppmärksamhet att det blir en större ljus skillnad och det kommer vara lite mer översminkat så att det skriker lite. Det var lite vad jag hade tänkt mig just nu i alla fall. Fler uppdateringar kommer inom kort!

Detta är en bild på den frisyr jag har tänkt men det ska vara lockar på topparna också :) Mvh Monica!

fredag 16 september 2011

Modevisning

När vi började skolan för fyra veckor sedan fick vi reda på att vi skulle styla modeller till en indianinspererad modevisning som kommer vara i Halmstad den 28/9. Vi skulle ordna 30 modeller för att sedan färga och klippa deras hår och sen göra en uppsättning och sminka dem till modevisningen. Just nu håller vi på för fullt med att klippa och färga deras hår och på onsdag ska de prova sina kläder som de ska ha på visningen. Vi kommer även att styla små barn som ska dansa på visningen.
Vi samarbetar med affärerna på Nygatan (samma gata som skolan ligger på). Affärerna är Piraia, Team sportia, JC, Jack & Jones, Buttericks, Flash och DiModa.

Uppstart

Hej!
Vi är fyra tjejer som går andra året frisör på John Bauergymnasiet i Halmstad. Nu i tvåan läser vi två kurser som heter praktisk marknadsföring och försäljning & service. I de ämnena har vi fått som uppgift att antingen starta ett företag eller hålla på med ett projekt, och då valde vi att blogga.
Syftet med våran blogg är att vi ska skriva om det vi gör under frisörlektionerna och andra saker vi håller på med utanför skolan som har med frisör att göra.